Sportkinesitherapie

Een doordachte actieve revalidatie en expertise in klinisch redeneren: daar maken wij het verschil. Met een pak ervaring staan we klaar om jou en/of jouw team te revalideren. Omdat we toekomstgericht denken, zijn een preventief beleid en causaal handelen voor ons vanzelfsprekend. 

 • 01

  Manuele Therapie

  Door specifieke manuele technieken kunnen we pijnlijke spieren, pezen en gewrichten behandelen. Gekwetste structuren als spieren, pezen en gewrichten gaan je beperken in je mobiliteit, flexibiliteit en/of functionaliteit en dat willen we uiteraard voorkomen.

  Net door die technieken toe te passen, gaan we die structuren terug normaliseren.
  Welke techniek dit precies is? Dat hangt af van je noden, of tenminste de noden van je letsel. Dit gaat van manipulaties over mobilisaties tot stretching, fricties, myofasciale therapie, dry needling en zo veel meer.

 • 02

  Sport- en Functionele revalidatie

  ‘Genezen door bewegen’! Een correct bewegingspatroon is dan ook voornaam in het goed functioneren van een menselijk lichaam.

  Sportkinesitherapie is bedoeld om blessures opgelopen tijdens het sporten te behandelen en de patiënt(e) zo snel als mogelijk terug te laten sporten. Dit vereist een gespecialiseerde aanpak, waarbij het probleem uitgebreid wordt onderzocht en met behulp van verschillende technieken zoals manuele therapie, myofasciale therapie, taping, … zo optimaal mogelijk wordt behandeld. Daarnaast verhoogt een actieve, functionele oefentherapie en sportspecifieke training de belastbaarheid van het lichaam om zo terug tot de best mogelijke sportprestaties te komen.

  Door deze manier van trainen ga je doelgericht werken op bepaalde spiergroepen en ze gaan versterken. We trainen de volledige spierkettingen, in tegenstelling tot klassieke analytische krachttrainingen zoals fitness. Tegelijk revalideren, maar ook opbouwen om blessures te voorkomen dus. 

 • 03

  Revalidatie op het veld

  Naderen we het het einde van een revalidatieperiode? Dan gaan we buiten op het veld en/of in de zandbak nog meer sportspecifieke revalidatie-oefeningen integreren. De belasting bouwen we zo geleidelijk aan terug op. Na deze begeleide trainingen is het vertrouwen vaak groter om meteen intensiever aan de slag te gaan, gezien je de sportspecifieke beweging al hebt doorlopen.

 • 04

  Orthopedische revalidatie

  Orthopedische revalidatie is enerzijds geschikt voor patiënten die een orthopedische ingreep hebben ondergaan, anderzijds zijn deze behandelingen gericht op een conservatief (niet operatief) genezingsproces voor diverse klachten.

  Orthopedische ingrepen is de verzamelnaam voor verschillende operaties. Hieronder vallen totale of gedeeltelijke protheses (heupprothese, knieprothese, schouderprothese,…). Onder andere ook schouder-, elleboog-, pols-, heup-, knie- en enkeloperaties en alle andere arthroscopische ingrepen (vb. bij een meniscusletsel, voorste kruisbandletsel, een scheur in een pees ter hoogte van de schouder).

  Het optimaal herstellen van dergelijke ingreep wordt voornamelijk bepaald door de revalidatie.

 • 05

  Thuisprogramma = “een must”